Monday, 15 August 2016

Kenapa Anda Perlu Menjadi Amway Business Owner (ABO)?

Dulu saya selalu tertanya-tanya kenapa la orang kalau nak beli barang mesti daftar jadi ahli? Kalau tak jadi ahli tak leh beli ke? Orang jadi ahli je ke baru tokey kedai layans?
Setelah makin meningkat usia, mengenali dunia perniagaan (urusan jual dan beli) secara langsung dan tidak langsung, baru lah sy tahu dan faham kenapa orang mesti menjadi ahli kepada produk tersebut.

Produk yang tak lain dan tak bukan, AMWAY lah!! Jika kita tidak mendaftar sebagai ahli Amway, kita dipanggil sebagai customer atau prospek.  Tapi jika kita mendaftar sebagai ahli Amway, Kita dipanggil sebagai AMWAY BUSINESS OWNER (ABO).. ha.. dh mcm Amway tu kite punya plak kan.. Tapi memang betol pun sebab kita dh jadi ahli yang berdaftar dan berbayar, jadi kita ada hak untuk menjual dan mempromosi produk keluar Amway mengikut garis panduan yang disediakan.. Tak boleh jual semborono je tau.. Xpasal2 nanti kena terminated..

Okay, kat bawah ni saya senarai sedikit sebanyak keistimewaan jika anda menjadi ABO :

1.       Anda layak membeli sebarang produk keluaran Amway dengan harga ahli.
Nak tau tak, berapa penjimatan yang boleh anda perolehi jika mendaftar sebagai ABO?
20% - 25% tau takk!!! Jimat x jimat?? 



2.       Untung Runcit 
Untung runcit sekitar 20% - 25% akan anda nikmati sekiranya anda jujur berniaga. Jujur yang macam mana? Jujur dengan menjual produk mengikut hrga yang ditetapkan oleh Amway untuk prospek / pembeli anda yang bukan ABO.. Jangan sesekali menjual hrga dibawah harga ABO semata-mata untuk mengejarkan PV tetapi anda perlu ingat tindakan tersebut sebenarnya tidak menguntungkan anda pun dan anda juga telah menzalimi ABO- ABO lain.. Zalim tak zalim tuh.. huhu

                                 
3.       Bonus Tunai 
Pada setiap 15hb setiap bulan, bagi ABO yang mencapai tahap minimum point (pv) yang terkumpul iaitu 250pv, untuk kali pertama Amway akan menghantar sekeping Cek yang bernilai sekitar RM20 (250pv) kepada anda. Next bonus, Amway akan trus bank in kedalam akaun anda selagi anda masih mencapai tahap PV minimum. Contohnya, anda membeli sebuah Iron Philips yang berharga RM1325.00 (harga ABO), mempunyai PV sebanyak 250pv, automatic anda telah melepasi tahap minimum untuk melayakkan anda mendapat bonus cash di tengah2 bulan.. RM20.00 ni kan kalau ditengah2 bulan nih, saya percaya anda smua akan merasakan ianya seperti bernilai RM200.00!! Percayalah!! Hehe
PV tu point setiap 1 produk
Ni Pengiraan dia

4.       Diskaun RM40 
Diskaun apa lagi ni?? Hehe.. macam2 plak kan.. Dengan setiap pembelian dan mendaftar sebagai ABO, anda layak mendapat diskaun pendaftaran keahlian sebanyak RM40.00. Yuran pendaftaran sebagai ABO selama satu (1) tahun adalah sebanyak RM95.00. Tapi jika anda membeli produk sambil mendaftar sebagai ABO, anda hanya perlu membayar RM55.00 + harga produk anda beli tersebut. Dh la jimat RM40.00, pastu dapat plak beli barang dengan harga ahli.. ha.. best x best tuhh..

5.       Melancong Ke Luar Negara 
Ini saya kira last la ya.. mcm penat lak taip satu per satu best nya jd ABO. Apabila anda telah mencapai qualified tertinggi dalam Amway, anda layak untuk menerima ganjaran melancong ke Luar Negara!! Selain menerima bonus cash yang berangka-angka, anda akan dbawa bercuti bersama pasangan ke Luar Negara yang ditanggung sepenuhnya oleh AMWAY.. Contohnya baru2 ini Amway menghantar ABO yang layak ini bercuti ke Las Vegas!!!  Vas de vas giteww!! Ustaz2 yang layak pun diorg bawak jugak sana!! Untuk bercuti je ya bukan buat keje xsenonoh.. no! No! No!!.. hehe

Tu sy bagi 5 je la kenapa anda mesti jadi ABO.. yang lain2, anda kena jadi ABO dulu, feel it first then u can share it with others.. ehh.. terspeaking plak!! Hihi..

Tu crita bestnya jadi ABO! Tapi mcm mana plak nk jadi ABO?? 
1.       Cari mana2 ABO yang anda kenal dan anda tahu potensi beliau dalam bisnes ini. Bgtau dia, anda nk jadi ABO. So nnt, ABO ni akan daftarkan anda secara online dan anda akan trus dpt ID
Saya ABO dari Pajam / Mantin / Nilai

2.       Atau anda pergi ke mana2 Amway Shoppe berhampiran bersama ABO yang anda kenal, anda register kt kaunter sana. Kelebihan daftar kt Amway Shoppe ni, selepas dh sign up, anda bole trus berkenalan dengan produk2 Amway yang ada live depan mata anda! Kt Amway Shoppe, segala produk diorg pamerkan kt rak trus. Anda boleh pegang, belek2 dan amik sndr utk bayar.
Ni Amway Shoppe Seremban 2

Tu je buat masa ni kekdahnya nk jadi ABO. Bergelar ABO TIDAK SEMESTINYA ANDA WAJIB BERNIAGA!! Mahu berniaga atau tidak, pilihan ditangan anda! Tiada siapa yg berhak menentukan!

44 comments:

  1. Assalamualaikum sis
    Sy pun ahli Amway sejak 2003.. rejoin 2007 until now.. sy da tgk byk biz tp smua x sama mcm Amway.. mudah sgt..
    Walaupun pendpatan blum capai ribu2. Tp mmg sgt mudah urusan..

    Kalau nk share dan ketahui pengalaman sya
    Sis blh wasap sy ya

    016 335 4731

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum sis
    Sy pun ahli Amway sejak 2003.. rejoin 2007 until now.. sy da tgk byk biz tp smua x sama mcm Amway.. mudah sgt..
    Walaupun pendpatan blum capai ribu2. Tp mmg sgt mudah urusan..

    Kalau nk share dan ketahui pengalaman sya
    Sis blh wasap sy ya

    016 335 4731

    ReplyDelete
  3. nak tanya kalau nak terminate abo memebrship macam mana ye

    ReplyDelete

  4. saya ABO.. tp dah 2 tahun x renew.. kalau saya nak join kebe bayar mcm baru daftar ke atau just renew je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis hidayah.. keahlian akan expired trus jika tidak direnew selepas 6bulan tamat tempoh. Jadi sis kena renew smula dgn byrn RM94.00. Sis bole dftr dibawah id sy jika berminat😉

      Delete

  5. saya ABO.. tp dah 2 tahun x renew.. kalau saya nak join kebe bayar mcm baru daftar ke atau just renew je?

    ReplyDelete
  6. Kak Saya Bminat nak Sertai Amway.. Ada x caranya..dari seremban negeri sembilan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh daftar under saya, wasap 01133358986

      Delete
  7. sesiapa nk join Amway area k.l,selangor n kelantan blh call sy.. 0123695477 sham..sekian

    ReplyDelete
  8. Sesiapa nk join amway area besut, pasir puteh, contact sy 0133112483

    ReplyDelete
  9. Sesiapa nak join AMWAY area kedah pulau pinang,perak boleh wasap saya..
    0109766961

    ReplyDelete
  10. Sesiapa nak jadi ahli Amway area Shah Alam, boleh email saya... missyatt33@gmail.com missyatt @ yatie.

    ReplyDelete
  11. Yang berminat jadi ahli Amway di kedah (kuala nerang) boleh contact farid 0193191974

    ReplyDelete
  12. sesiapa yg berminat nk join amway or beli product amway area subang jaya,putra heights dn puchong blh ws saya 0183859124 ..huda.. blh join saya dengar class coaching n mcm2 lg..jom kita jd pengguna yg bijak..

    ReplyDelete
  13. Assalam sy zulaikha drp bukit jalil.sesiapa yang berminat nk join jd ahli Amway dan juga membeli produk Amwayn boleh contact sy 0124957424.jgn malu jgn segan

    ReplyDelete
  14. Siapa nak jadi member. Whatsapp saya ke 0173164746. Saya bagi diskaun register ahli rm30 je

    ReplyDelete
  15. Yang berminat jadi ahli Amway di Ipoh boleh contact saya, 0194419189

    ReplyDelete
  16. Yang berminat jadi ahli Amway sekitar kelantan dan sabah hubungi saya 0182292724

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Sesiapa yg nak join AMWAY area Karangan Pdg Serai dan kawasan2 yg sama waktu sama waktu dgnnya boleh wasap saya..
    011-5698 2298

    ReplyDelete
  19. salam sis sy minta izin nak copy yer..

    ReplyDelete
  20. Siapa nak jadi member. Whatsapp saya ke 0199238731. Org kelantan & terengganu jom set date kita jumpa.. Saya bagi freegift

    Reply

    ReplyDelete
  21. Sesiapa yg bole guide abo hgga sukses sekitar setapak/gombak wsp sy 0108988695, nk cri upline yg btl dedikasi

    ReplyDelete
  22. Assalamualaikum n hi... sesiapa yg nak join ABO AMWAY sekitar pandan indah, pandan mewah, pandan jaya dan berdekat boleh hubungi saya dengan whsap 0176766041. Produk AMWAY memang no 1.

    ReplyDelete
  23. ASSALAMUALAIKUM...SESIAPA YANG BERMINAT NAK JOIN ABO AMWAY SEKITAR DUNGUN DAN BERDEKATAN BOLEH HUBUNGI SAYA DENGAN WHATSSAP 0199843145..TQ..

    ReplyDelete
  24. Assalamualakum sesiap nak join ahli ABO AMWAY , beli brangan elekttik secara ansuran boleh contact saya 0139513644. TERIMA KASIH.

    ReplyDelete
  25. Asalamualaikum..sesiapa nak daftar ahli abo terengganu boleh telefon saya. Wa.me/601111968527

    ReplyDelete
  26. Assalamualaikum. Sesiapa nak daftar ahli ABO Amway dgn saya kak Samshahzana area utm skudai, johor bahru.. 01127600185..

    ReplyDelete

  27. Assalamualaikum. Sesiapa nak daftar ahli ABO Amway dgn saya Zety area KL terutama di keramat, wangsa maju, ampang, sentul boleh PM 0179634321

    ReplyDelete
  28. assalammulaikum... sesiapa nk daftar ahli ABO Amway dengn saya Syafa area Negeri sembilan, terutama area Bahau,Gemas, Felda Palong, Kuala pilah
    boleh derect ws saya 01128604753

    ReplyDelete
  29. SALAM SEMUA NYA, YANG BERMINAT NAK JOIN GROUP AHLI AMWAY SILA WASAP SAYA DI NO INI +60128650531, AREA KOTAKINBALU SABAH,

    ReplyDelete
  30. ASSALAMUALAIKUM. SAYA ABO AMWAY IPOH. SIAPA YG BERMINAT NAK JOIN MEMBERSHIP AMWAY SILA WHATSAPP SAYA 0174054916.
    AREA IPOH/ GOPENG/ MEDAN GOPENG/ SPG PULAI /KAMPAR/ TELUK INTAN /TEMOH / BEHRANG

    ReplyDelete
  31. Assalamualaikum, sy kak june ABO dari seri kembangan Selangor, berminat nak join ahli dan nak beli barang2 Amway yg berkualiti , boleh wasap saya 0193979246.

    Terima kasih admin, semoga murah rezeki selalu

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum, sy yana ABO dari pahang, berminat nak jd ahli dan nk beli barang Amway boleh wasap saya 0145006424.. terima kasih admin, semoga murah rezeki...

    ReplyDelete
  33. Hi Sy yuyu dari perak..sesiapa berminat nak join business Amway bolehh contact Sy 01136619691..kita akn ajar smapai anda berjaya buat gaji 5 Angka..semoga dimurahkn rezeki kita semua🤗🥰

    ReplyDelete
  34. Assalamualaikum jika ada sesiapa berminat saya abo kedah boleh joint team saya www wasap.my/601110610484 jom sama2 membina impian

    ReplyDelete
  35. Saya ABO dari Penang & team saya ada di seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak...insyaAllah boleh bimbing anda yang berminat..sila wasap 0194746786

    ReplyDelete
  36. Mohon copy puan

    ReplyDelete
  37. Berminat nk jd ABO tapi perlukan upline yg betul2 komit.area rawang.blh wasap sy 0182867205

    ReplyDelete
  38. Macam mana nk daftar

    ReplyDelete