Bahan2 :
Beras
Santan
Garam
Daun Pandan
Cara2 :
Cuci beras macam biasa (selawat)
Pastu tuang santan dan air ikut suka nk pekat mana. (sukatan santan / air, sy ukur guna jari je. Xpandai guna pot beras π
)
Simpulkan daun pandan, letak elok2 dalam beras td
Tuangkan garam agak2
Lap kering2 innner Noxxa
Tutup rapat
Tombol pressure
Tekan rice (sy setting 10mnt)
Dah siap, buka dan kacai rata nasi sbb masa ni santan xcantik.
Pastu kalau rasa masih basah, bole tutup smula dan keep warm dalam 10minit.
Nak stir fry pun bole tp nnt nasi ada risiko utk berkerak wpun sekejap.
Tapi ikut selera lah. Kite buat dia kannnπππ
Emy / Asma
#BisnesComelSaya
#AgenFarmFreshPajam
Elok kejadiannya. Boleh saya try nanti...
ReplyDeleteSile2.. Noxxa ni kite yg handle dia.. π
ReplyDelete